Thursday, April 8, 2010

Unutulmaz sahneler

Bazı filmler vardır izle izle bıkmazsınız, gün içerisinde birden bire aklınıza o filmden sahneler gelir gülümsetir sizi. İşte benim aşağıda yapmaya çalıştığım şey de benim için önemi olan bu gibi sahnelerin bir listesini çıkartmaktı ama bu sandığımdan daha zor bir işmiş! Biliyorum daha yüzlerce film ve binlerce sahne var unutulmayacaklar listesine girebilecek ama dediğim gibi bu kişisel bir liste, belki sizin için yine aynı filmin bir başka sahnesi daha önemli olabilir..Devam etmeden önce uyarayım aşağıdaki videolar ağır spoiler içermektedir yani eğer filmi izlemediyseniz lütfen videoyu da izlemeyiniz sonra sorumluluk kabul etmem ama yapmayın allahaşkına bu filmleri izlememiş olmanıza olanak yok(özellikle Geleceğe Dönüş ve Terminatör'ü!). Son olarak yorum kısmına sizin için unutulmaz olan sahneleri de yazarsanız çok şehene olur diye düşünüyorum! :-)
  • Back to the Future: Michael J. Fox'un sahnede Johhny B. Goode'u çalması ve attığı muhteşem solodan sonra seyircilerin ona uzaylıymış gibi bakmaları.

marty mcfly - johnny b. goode from etsw on Vimeo.


  • Pulp Fiction: John Travolta ve Uma Thurman'ın dans sahnesi.

  • Fight Club: Efsane filmin efsanevi finali..

  • Star Wars: Darth Vader'ın kaskını çıkardığı ve Luke'la konuştuğu sahne.

  • The Shining: Jack Nicholson'un kapıyı baltayla kırdığı ve ''Here's Johnny!'' dediği sahne.

  • Terminator 2: Filmin bitiş sahnesi beni çocukluğumda oldukça etkileyen sahnelerden biridir, o müzik ve Arnold abimizin sağ elini okey yapışı unutulur mu hiç?!

  • Herşey Çok Güzel Olacak: Cem Yılmaz'ın, ''ödünç aldığı'' Porsche ile abisinin kapısının önüne gelişi ve ''Dondurmayı beğenmedin biz de bunu getirdik!'' deyişi.

No comments:

Post a Comment